Om Relationsbaserad Hästträning

Vad vi gör och vår historia

Vad är Relationsbaserad Hästträning

Relationsbaserad hästträning är en typ av träning som fokuserar på relationen mellan hästen och människan. Det allra viktigaste är att min häst mår bra och tycker träningen är värdefull och vi utsätter därför inte våra hästar för onödig stress. Träningen utgår ifrån en human hirarki som en etisk värdegrund och som säkerställer bibehållen välfärd för hästen.

Genom träningen vill vi hjälpa hästen att bli mer balanserad, lugn och få en bättre självkänsla. Vi lockar fram hästens inneboende motivation och lust till att göra saker, till skillnad från att tvinga den i “ledarskapets namn”.

Detta innebär att vi tillåter och uppmuntrar våra hästar att ha valmöjligheter och egna ideer om vad den vill och inte vill göra, för att främja till autonomi och en känsla av att kunna påverka sin egen situation. Detta innebär dock inte att vi låter hästen göra precis vad den vill, vi sätter upp regler så som man gör med barn, ur ren kärlek.

Denna träning är därför bara för dig som vill sätta relationen till hästen allra främst, bara för dig som bryr dig om hur hästen upplever träningen och bara för dig som verkligen älskar din häst! 

Vad vi gör

Problemlösning
Lastning
Unghäst/föl utbildning
Inridning
Träning med klicker
Lägga upp träningsprogram
Relationsförbättring
Liberty och frihetsdressyr

Entusiastiska och engagerade hjälper vi dig och din häst precis där ni är. Vi hjälper dig se sånt du ännu inte är medveten om. Ofta är det skillnaden som gör skillnaden. Oavsett om du vill ha hjälp med ett specifikt problem, att utbilda en unghäst eller hitta mer glädje och avslappning i din befintliga träning. Vi hjälper dig att förstå hästens beteende och hästens sätt att tänka. Vi är inte intresserade av snabba lösningar och tekniker, utan vill gärna arbeta för långsiktiga och hållbara resultat. När du och hästen får en bättre relation kan ni göra vad som helst!

Joanna & Anne

Kvinnorna bakom samarbetet

IMG_21111

Anne Dirksen

Instruktör
reportage2

Joanna Nieznaj

Instruktör