Tjänster

Du kan få hjälp av oss genom ...

Lektioner

45 min privat: 600:- (kvällar & helger)
45 min privat: 500:- (dagtid vardagar)
30 min privat: 350:-
45 min i grupp: 350:- pp
45 min hemma hos någon av oss med din egna häst: 500:-

(extra resekostnader kan tillkomma )

Kurser

4 deltagare med häst som minst för en instruktör och 12 deltagare som mest med båda instruktörerna. Ca 6 timmar undervisning per dag.
Teori och praktiska pass i både grupp och individuellt beroende på önskemål.
Arrangerar du en kurs med 6 deltagare (inkl dig) så får du din plats helt gratis.
Som arrangör står du för mat och möjligtvis även boende för instruktören.

1 dag: 1400:- per person med häst
1 dag: 600:- per åskådare
2 dagar: 2600:- per person med häst
2 dagar: 11000:- per åskådare

Endast ett litet antal åskådare är välkomna för att fortfarande skapa en trygg inlärningsmiljö.

10% rabatt om kurser på vardagar

(resekostnader kan tillkomma)

Föreläsningar & Clinics

Vi är utbildade instruktörer med fokus på hästpsykologi och jobbar huvudsakligen med hästägare som har hästar för att de älskar hästar.  Vi strävar efter en intuitiv kommunikation med hästarna där relationen sinsemellan är det viktigaste. Därför är vi noga med att hästen själv också är delaktig i träningen och får visa sina styrkor och vad som motiverar just den. Oavsett om det handlar om klassiska dressyrövningar eller frihetsdressyr är människans och hästens åsikter lika viktiga.

 

Målet är att alla deltagarna ska våga lita mer sig själva när de lyssnar på sina hästar. Sedan direkt kunna testa detta hemma – att hitta mer glädje och lätthet för både sig själva och sina hästar i sin befintliga träning.
Vi vill locka deltagarna till att vilja prova på och sedan fortsätta träna sina hästar med ett belöningsbaserad träningssätt, för att öka tillit, autonomi och egngagemang hos hästen tillsammans med större säkerhet, glädje och lust till fortsatt träning hos ägaren.

 

På er planerade dag erbjuder vi föreläsningar / teorilektioner med fokus på tankeväckande frågeställningar. Allt ifrån varför vi egentligen har häst och vilka känslor umgänget med våra hästar väcker, till hur vi tränar våra hästar och varför vi använder dem metoder vi gör. Allt ifrån rangordning, dominans och tryck till klicker och vad forskningen säger om djurträning och motivation. Vi är noga med att engagera lyssnarna med allt ifrån att besvara frågor till att se saker ur hästarnas synvinkel i olika simuleringar.

Välj bland dessa teman:
Inlärning och belöning: Inlärningsteori, forskning, belöningsbaserad vs dominansbaserad träning, motivation och korrekt belöning.
Hästarnas känslor: de 7 känslosystemen, känslor i träningen, effektiv miljöträning och problemlösning

Vi rekommenderar minst 3h föreläsning – 3000kr.

 

(resekostnader kan tillkomma)

Häst i träning

Inridning, Problemlösning, Grundträning eller Tillridning. 
Vi tar emot hästar för träning hemma hos oss vid mån av tid och plats.
Kostnaden är 9500:- respektive 8000:- (vinter-sommar, 20 timmar)
En halv månad är också möjligt (10 timmar) och kostar då 5500:- respektive 4500:-
Avgiften är inklusive hösilage eller betesavgift.

Vad säger våra elever?

13620147_10157062251885024_7318967280011481854_n

Louise & Jolly

Jag har tränat för Anne sedan starten på 2016. Hon har guidat mig och min unghäst med allt från grundarbete till inridning. Hon har alltid pratat om vikten av att sätta relationen till sin häst först. Och med det sagt så har jag och min häst lyckats med saker jag inte trodde var möjligt tack vare Annes approach och vägledning. Innan jag köpte min häst har jag aldrig ägt en häst, gått på ridskola eller ridit regelbundet så min värld kring hästar började tillsammans med Anne. Nu 2 år senare har jag en unghäst som jag rider bettlöst i alla gångarter, som villigt går in i transporten när jag öppnar lemmen, som jag tömkör överallt och som säger ja till i stort sätt allt jag ber om! Utan Anne hade vi inte varit där vi är idag. Stort tack!
1526644_10152127838465798_1222827532_n

Caroline & Lillis

Jag har haft Anne som instruktör i 2 år och från första början så tyckte jag om henne!  Hon ger raka svar och krånglar inte till det när hon förklarar tänket kring hästträningen. Jag har ganska svårt att lära nya saker och blir lätt frustrerad, men Anne har hjälpt mig så himla mycket att släppa taget och inte ta saker personligt som mina hästar gör. Att börja träna med positiv förstärkning har fått min ena lättstressade häst att lugna ner sig och vilja stanna hos mig en längre tid. Han tjänar något på det, när han kommer galopperades till mig i hagen vilket han aldrig har gjort innan, så mycket mer glädje! Jag är så otroligt tacksam att jag hittade Anne hon är en jätte duktigt tränare!
18222063_1578771218800921_6170561587261879039_n

Anki & Tenor

Tack vare kontakten jag har fått med min häst vet jag att ridningen inte kommer att vara ett problem och jag älskar min häst ännu mer än vad jag gjorde tidigare. Kontakten mellan mig och Tenor känns magisk.   Nu två månader efter att vi träffat Joanna för första gången går Tenor fot med mig i skogen utan att jag håller i honom. Några trick gör han också bara för att det är kul. Häromdan klippte jag honom med maskinen har rörde inte ett öra bara stod och njöt, det hade jag inte trott skulle vara möjligt i december!! Tack världens bästa Joanna och för att delar med dig av din kunskap så att många hästar, mattar och hussar får det bättre  
pexels-photo-52643

Johnny & Alcor

TACK Joanna! Ikväll har jag fått uppleva den roligaste stunden någonsin under mina 4 år som hästägare. Allt efter att du fått mig att fullständigt överösa honom med morötter 2 dagar tidigare. Jag kan nog inte riktigt sätta ord på vad det är värt o vad du har hjälpt mig att få uppleva. Nyss stannat på parkeringen hemma o blir lite tårögd när jag tänker på det. Dessutom släpper också lite av spänningarna i magmusklerna nu o andningen känns friare än på länge.
pexels-photo-52643

Maria & Audna

Jag älskar dig Joanna, jag är lyrisk över din kunskap! Jag har upplevt en ny dimension av partnerskap med min häst tack vare dig! Audna har gått på transporten nu i 2 dagar i rad efter att du var hos oss. Jag känner sådan ro nu vilket gör att vi kan gå ombord och backa ut med bibehållet lugn och kontakt. Det är precis det jag vill ha i mitt hästeri, samvaro och på lika villkor och allt i samförstånd. Du har gett mig min häst tillbaka, vi har sådant lugn nu att hon till och med glatt kliver ombord på en enaxlad! Tack rara Joanna!

Bokningsvillkor

All bokning är bindande.

Du kan omboka din lektion/kurs mot uppvisande av veterinärintyg eller läkarintyg. Undervisningen går bra att överlåtas till annan person utan extra kostnad.

Undervisningen hos Anne faktureras via mejl. Joanna fakturerar kurser och tar betalt för lektioner på plats med swish.