Jag har följt Joannas arbete med hästar under en lång tid. Har gått en kurs för Joanna och alltid beundrat Joannas sätt att vara med hästar. Har kanske inte känt att jag prioriterat arbetet för mina hästar har alltid fungerat på ett okej sätt. Tills jag fick min nyaste häst, en treårig islandsvalack.

Världens snällaste men spänd, han kan helt plötslig få panik. Lugn och lugn till panik. Jag har inte riktigt vetat när och vad som triggat honom till detta. Han ville inte att jag skulle gå vid hans sida. Nu skulle jag rida in honom det gick ganska skapligt men kände aldrig att jag visste var jag hade honom. Och vid första traven får han panik och börjar springa. Mer tur än skicklighet får jag stopp på honom och bestämmer att jag sänder iväg honom till inridning så ett proffs får göra jobbet. (har själv ridit in massor med hästar men med åren lite mer rädd om mig själv och känner mig inte lika följsam).

Sänder iväg Tenor till proffs. Givetvis hoppar han över bommen på transporten på vägen dit, han får ju panik att sitta fast. Tenor är hela tiden spänd hos tränaren och till slut gör han rodeo. Han klarar inte av situationen det blir helt enkelt för mycket. Jag får alltså hem en häst där det inte gått så mycket framåt, känns till och med som jag har en mer spänd häst än innan han åkte. Jag funderar och tänker.

Jag kontaktar Joanna som kommer till mig och vi går igenom grunder. Mycket, mycket långsamt och försiktigt bit för bit. Inte så mycket hästen utan mest hur jag är. Medvetenhet om vad jag gör med min kropp och sinne.

Sen tränar jag mig själv tillsammans med Tenor och tar allt bit för bit, lite varje dag.  Nu två månader senare går Tenor fot med mig i skogen utan att jag håller i honom. Några trick gör han också bara för att det är kul. Häromdan klippte jag honom med maskinen har rörde inte ett öra bara stod och njöt, det hade jag inte trott skulle vara möjligt i december!!

Ridit har jag inte gjort så mycket men känner att nu tack vare kontakten jag har med min häst att det inte kommer att vara ett problem. Jag älskar min häst ännu mer tack vare kontakten som vi fått. Kontakten mellan mig och min häst känns magisk  . Men är egentligen så enkel som ömsesidig respekt. 

Vi har lång väg till att gå och jag kommer ta hjälp av Joanna, men är inte längre osäker om det kommer att gå eller ej. Klart det kommer att gå och det kommer att gå bra 

Tack världens bästa Joanna och för att delar med dig av din kunskap så att många hästar, mattar och hussar får det bättre  

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This