I denna MINI kurs kommer vi att introducera dig till forskningsbaserade koncept kring umgänget och träningen med hästar som resulterar i hästvänliga lösningar på vardagliga problem. Under kursens gång kommer du att lära dig hur inlärning sker hos hästen och vad vi själva kan göra för att bli den bästa människan vi bara kan bli för vår häst.

Informationen i kursen kan upplevas som raka motsatsen till det du lärt dig tidigare. En förutsättning för att få ut så mycket som möjligt av kursen är att ta in informationen med en öppen attityd och en villighet till förändring. Resultatet i träningen och relationen till hästen beror ofta på våra egna sanningar och tankemönster.

Vi har valt att ge bort denna MINI-kursen så du som vill träna med forskningsbaserade, hästvänliga metoder lättare kan ta del av all denna viktiga information oavsett var du bor. Du som vill ha mer individuellt anpassat och personligt stöd kan välja att gå hela vår distanskurs B.A.S. med vägledning eller /och köpa till extra vägledning på hemsidan.

Genom träningsmetoderna du får ta del av i kursen har vi fått våra hästar att glattt springa fram till oss i hagen, hästarna vill inte avsluta träningspassen på ridbanan, de bjuder på avancerade rörelser och har hittat lugn, avslappning och motivation i träningen!

I denna kurs kommer vi att uppmana dig att utforska nya sätt att umgås med din häst. Alla ändringar i hästens rutiner kan innebära att hästen beter sig på ett nytt sätt. Du kan när som helst under kursen bestämma dig för att inte utföra en eller flera övningar. Det är helt upp till dig HUR du vill göra denna kurs och OM du vill följa våra råd. Autonomi och självbestämmande är inte bara för hästen, utan även DIG som elev, ägare och tränare. Vi förväntar oss att du noga tänker igenom hur just du vill att relationen till din häst ska se ut.

Detta material får endast användas för eget bruk, all kopiering utan författarnas godkännande är förbjudet. Vi skulle verkligen uppskatta om du kan respektera detta. Om det är något ur materialet som du vill använda själv, så var snäll och fråga oss först, vi kanske säger “ja, inget problem!”.

Under kursens gång kommer vi, Joanna och Anne, berätta om vår syn på träning utifrån ett etiskt perspektiv. Kursinnehållet har som syfte att komplettera, inte ersätta riktlinjer från din veterinär eller andra professionella.

Alla hästar kan vara oförutsägbara och farliga för människor. Författarna uppmanar dig att ta fullt ansvar för din säkerhet och själv känna till dina gränser. Innan du påbörjar övningarna som beskrivs i den här kursen, var noga med att din häst är fysiskt och mentalt frisk. Ta inga risker bortom din – eller din hästs – nivå, erfarenhet, förmåga, träning och komfort. Vi ger inga garantier med hänsyn till innehållet i denna kurs.

Hästar är farliga, och att arbeta med dem är riskabelt. Trots våra allra bästa avsikter kan vi inte garantera din eller din hästs säkerhet efter information i denna kurs. Genom att fortsätta delta i kursen, godkänner du författarnas friskrivning från ansvar.

Varmt lycka till!
Joanna och Anne

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This