Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En häst som VILL vara hållbar, Trollhättan

30 juni, 2018 kl 09:00 till 1 juli, 2018 kl 17:00

Denna kursen kommer vara något HELT NYTT!
Aldrig tidigare har vi haft ett sådan samarbete mellan massörer och ny revolutionerade träning som får hästarna att själva vilja utföra hållbara och funktionella rörelser.

Under kursen kommer vi att titta på hästens fysiska och psykiska välmående. Vi vill verka för ett hästliv där hästens välmående värderas högt.

Vår filosofi utgår ifrån ställningstagandet att hästen behöver ÄGA sina rörelser. Därför behöver vi hitta ett träningssätt där dessa rörelser utförs av hästen, av helt egen vilja och med GLÄDJE. Att ständigt behöva driva eller hålla ihop hästen skapar inte hållbara rörelser eller engagerade hästar.

Hästen behöver själv med egen kroppskännedom och mentalt engagemang utföra rörelserna för att den ska ha nytta av dem, både när vi tränar men ännu viktigare – alla de timmar vi INTE tränar, alla de timmar hästen går i hagen på ojämn terräng och leker och busar med andra hästar.

I denna kurs kommer vi att kombinera kunskaper om hästens fysiska förutsättningar och välmående tillsammans med belöningsbaserad träning som fokuserar på att stärka och mjukgöra hästen. Med hjälp av massören lär vi oss att se hästens fysiska styrkor och svagheter, utifrån det individanpassar vi sedan träningen.

Massören kommer att göra en grundlig genomgång av hästarna som deltar på kursen. Alla deltagare kommer att vara med i diskussionen kring förutsättningarna för de individuella hästarna.

Stark fokus under hela kursen ligger på att du själv får kunskap till att kunna fortsätta träna din häst hemma. Oavsett om du deltar med eller utan häst ska du ha med dig många verktyg att använda dig av på din egna häst. Alla deltagare är lika närvarande och aktiva under hela kursen.

Du kommer att lära dig om triggerpunkter, strechning och hur du känner igenom din häst. Alla deltagarna får vara med och känna på hästarna i den mån hästarna samtycker. Om hästarna inte vill så kommer vi respektera det och öva på varandra istället.

På fredag kväll kl 19-21 börjar vi med teori om hästens kropp och om varför det är mest skonsamt för hästen att tränas med bibehållen autonomi och avslappning.

På lördag kommer massören börja med att gå igenom hästarna för att kartlägga utgångsläge och behov för varje enskild häst. Hon kommer att visa på hästarna hur man går igenom och hittar spänningar.
Efter lunch fokuserar vi på att hitta träningssätt som är gynnsamt för just den hästen. Vi väljer övningar helt utifrån förmiddagens upptäckter och anpassar det till både hästens fysiska behov men även hästens känslor i träningen.

På söndag fortsätter vi att träna hästarna samtidigt som andra hästar får en behandling.

Denna kurs hålls av Anne från Relationsbaserad Hästträning och Elin som är hästmassör – equipat. Anne kommer att visa hur vi kan träna hästar så att hästarna också ÄLSKAR att träna och utföra funktionella rörelser och Elin kommer att gå igenom och behandla hästarna.

Pris för deltagande med häst: 3200:-
Pris för deltagande utan häst: 1670:-

I priset ingår alla tre dagars undervisning, fika och lättare vegetarisk lunch. och för deltagare med häst ingår genomgång och behandling av hästen.

Vi kommer att ha en liten grupp hästar så vi kan säkerställa kvalitet och ro kring hästarna. Därför gäller först till kvarn på platserna!

Del 2 kommer att bli den 25-26 augusti, paxa det datumet redan!

Detaljer

Börjar:
30 juni, 2018 kl 09:00
Slutar:
1 juli, 2018 kl 17:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/170320577114673

Arrangör

Relationsträning.se
Webbplats:
https://www.facebook.com/relationstraning/

Du har inga produkter i varukorgen.