På svenska:

Om belöningsbaserad träning:

Susanne Åkesson: Rida med klicker! Belöningsbaserad hästträning – en inspiration. Den första svenska boken om klickerträning av hästar (utkom i november 2017). En lättsam introduktion och inspiration till att använda positiv förstärkning i hästträningen.
Du hittar boken  ☛ HÄR ☚

Karen Pryor: Vägen till djurets inre: vad klickerträning kan lära oss om alla djur. Innehåller massor av exempel från olika djurslag, även hästar, på hur belöningsbaserad träning kan fungera i praktiken, samtidigt som den ger förståelse för principerna. Fascinerande och lärorikt av en nestor på området – Pryor har tränat djur med hjälp av positiv förstärkning i runt femtio år.
Skjut inte hunden.
 Namnet till trots ingen hundträningsbok utan en intressant genomgång av principerna för operant inlärning, med många praktiska exempel. En bra grundbok och något av en klassiker

Som fördjupning:

Emelie Cajsdotter: Alla kungens hästar. Zander och tiden. Mycket intressanta böcker om hur Emelie pratar med alla djuren. För dig som vill fördjupa dig i det spirituella.

Eckhart TolleEn ny jord. En trevlig liten bok som guidar dig till att släppa ditt ego, förstå dina känslor och hitta ett lugnt sinne. Självutveckling som är mycket användbart även i umgänget med hästarna.

På engelska:

Shawna KarrachYou can train your horse to do anything

Om lugnande signaler & kroppsspråk
Rachaël Draaisma Language Signs and Calming Signals of Horses: Recognition and Application 

 

Share This
Skriv upp dig på väntelistan We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email We won't share your address with anybody else.