Hej! Jag tänkte börja med en kort presentation av mig själv och min häst Reifur. Jag har varit med i Vägledningsterminen sen 2019. Då var jag medryttare på en islandshäst två dagar i veckan som ägaren var snäll och lät mig träna R+ med. Sen hade jag en annan islandshäst på helfoder tillsammans med en kompis som vi introducerade till R+, klickerträning, positiv förstärkning. Kort efter dök Reifur (från Stenigare gård) upp i mitt liv våren 2020. Han var då snart tre år och kunde typ ledas i grimma och inte så väldigt mycket mera. Min första egna häst skulle alltså vara en helt grön unghäst. Jag är tacksam att jag hade stöd av Relationsbaserad hästträning från början, och fortfarande har det. Nu är Reifur inne i sitt 6e år. Han har burit mig på flera ridturer än jag kan räkna. Jag säger fortfarande att jag håller på att rida in honom. När blir man klar liksom? 😀

Planen är att jag ska blogga en gång i veckan. Både som en reflektion för min egen del, men också för att er som läser kan få en inblick i hur det är att vara Annes elev och gå Vägledningsterminen för 8e gången. Detta halvåret har jag som ett huvudmål att träna mera strukturerad. Hålla mig till min plan. Träna klart en grej i taget. Jag har även gjort en ordentlig plan i samarbete med Anne. Reifur har varit under rehabilitering ett halvår. Och nu har vi fått övningar som han behöver göra 1-2 gånger i veckan. I tillägg vill jag också träna med Reifur enligt mina intressen. Så det behövdes lite struktur.

Tiden går så enormt fort! Denna veckan har vi hunnit träna på ledande tygeltag från marken. Ingen longering då rundkorallen är okuperad av en ny häst i karantän. Men vi fick en skön skogstur med både trav och galopp. Vi har tränat på att gå mot skogen. Vi kommer inte alls långt för tiden, inte ens in i skogen, inte ens till slutet av Reifurs hage. Vi har tränat på att backa, och sänka huvudet på signal. Tanken är att han ska kunna göra båda samtidigt. Och sen ska han få backa i vinkel. Vi har tränat på uppsittning med startknapp. Och avstigning på signal från honom. Samt lite targetmobilisering, crunches, pantherwalk och även både galoppfattningar och travstart från marken i ridbanan. Det är mycket för Reifur, att han ens vill springa på ridbanan. Så underbart att han är mera positiv till det nu. Reifur har fått hovarna verkade, och det är så kul å höra vad hovis säger om de. För det speglar det jag upplever händer i hans kropp. Och ja, så har jag gjort stretchövningar på honom tre dagar och tränat med en massagepistol.

Jag är aningen hovnörd och blev glad över att se Reifurs och kompisens spår i snön från ridturen kvällen innan. Kan ni se vilka spår som är Reifurs?