JULKALENDER, tips nr 14 för en bättre relation till din häst!

“I alla mina år kring hästar har jag alltid påverkats av allas åsikter kring hästhållning och träning. Dessa personer i ridsportvärlden såg jag upp till och lyssnade på. De här personerna tycktes alltid veta bäst även om det rörde sig om min egna häst men de vågade knappt hantera eller rida sin egna… Tillslut fick jag nog. Jag brukar gå min egna väg i mitt “vanliga” liv, varför ska jag inte kunna välja MIN väg i mitt hästliv?

Rätt känsla och relation till min häst har alltid varit viktigt för mig att uppnå, men jag har inte vetat hur man tar sig dit. Ju mer jag fokuserar på vad andra tycker, ju längre bort från vart jag vill vara hamnar jag. Idag finns bara jag och min häst. Vi umgås och tränar för varandra, för att det är roligt och utvecklande. För att lära sig förstå på ett nytt plan. Att man får visa sina känslor och också mötas av en förståelse och respekt till varandra. Kunna drömma och sedan förverkliga sina mål och visioner ihop.

Att av en slump eller ödet hamna på Joanna & Annes sida – Relationsbaserad hästträning och inspireras utav deras engagemang och den brinnande känsla för relationerna till sina hästar måste ändå varit meningen för min del.

Jag har aldrig tidigare inom hästvärlden hittat en mer rätt plats eller metod än det här och jag vill så gärna lära mig mer och utvecklas mera. För varje träningspass kommer jag och min häst lite närmre varandra och det är verkligen ingenting jag bara skriver, det kan inte bli mer sant. Jag och min häst har inte känt varandra länge, 6 månader nu. Han är fortfarande hingst vilket jag inte har någon kunskap om och varit lite rädd att det kanske skulle bli ett problem. Men det finns inga problem med det. Det är helt underbart att han kan få vara sig själv och jag kan få vara jag. Det blev bra ändå.

Jag kan önska ibland att flera vågade ta det här steget med sina relationer till sina hästar… våga börja lyssna på riktigt! “

Skrivet av Emma Lindskog

Vill du också ha en häst som ÄLSKAR ATT TRÄNA? Äntligen kan du lära dig att hitta glädje i träningen med Relationsbaserad Hästträning oavsett var du bor i landet med hjälp av vår distanskurs med personlig coachning!

Varmt välkomna,
Anne & Joanna

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This