JULKALENDER, tips nr 21 för en bättre relation till din häst!

“Kveikja lyckades inte förstå att flytta bakdelen från ryggen. Vi hade kämpat länge. Så tog jag fickan full med morotsslantar och red ut. Varje ansats till att flytta rumpan gav beröm och morot. Hon fattade på denna ridtur precis vad jag ville. Sen fick spendera flera veckor med att träna bort att flytta rumpan så fort vi stannade ? då förstod jag the power of treats! “ Susanne

“Gångerna jag har gått ut för att hämta henne i hagen för ett träningspass och hon ser mig och vänder direkt och går iväg… där började mitt hjärta gå i bitar.

Men så en dag fick jag nog – det känns inte ens kul längre. Så med hjälp av min sambo gick jag en kurs i belöningsbaserad hästträning och började med hjälp av honom träna själv hemma.

På bara några veckor kom hon i hagen till mig när jag visslade, hon brummar när hon ser mig och följer gladeligen med mig ut på äventyr och att tölta o träna är idag inga problem!

Jag har fått en häst med en helt annan inställning till mig och till träningen, bara genom att ändra MITT SÄTT att träna och vara med mina hästar. Det är så fantastiskt! Vilken enorm skillnad det är! ? Jag skulle kunna skriva en hel bok – haha

Jag är så glad att jag tillslut valde att lyssna på min häst och min magkänsla och ge denna typ av träning en ärlig chans och jag ångrar mig inte en sekund! “ Sara

“Med klickerns hjälp kan man belöna i exakt rätt ögonblick då hästen utför nått bra, förutsatt att hästen har kopplat klickljudet med godis. Min häst fattade detta väldigt snabbt och han visar prov på en intelligens som jag inte trodde han hade. Nu är det oftast en väldigt energisk kille som jag har med mig på ridbanan och som glatt erbjuder mig både det ena och det andra innan jag ens ber om det. För det mesta jobbar vi från marken pga av min ridrädsla som jag hoppas ska gå över nån dag. Det största problemet och hindret man har just nu i träningen är ens egen okunnighet. Jag hoppas på att man kan hitta en del inspiration i gruppen Relationsbaserad Hästträning.” Ulrika .

“Jag började träna belöningsbaserat med min häst från start. Jag är hundmänniska ut i fingerspetsarna och när jag köpte min häst i somras var det självklart att även han skulle tränas med positiv förstärkning, beröm och gotte. För mig är relationen det allra viktigaste, jag vill att min häst ska lita på mig, att han kommer när jag ropar i hagen och lägger huvudet på min axel. Det är kärlek och det får man inte med tryck och ryck. Min varmblodiga travare Abra Dimanche ” Emma

“För ca 2 veckor sedan köpte jag en islänning på 10 år och en ponnykorsning hängde med på foder.
Vísir är en känslig häst som har svårigheter att lita på människan pga olika anledningar så jag är väldigt stolt över att bara efter en vecka utan tryck-eftergift så svarar han med lugn och tillit (ja, vi är inte helt i land än men ändå) på läskiga saker, står piggt och väntar på sin tur vid ingången medan ponnyn klickertränas i backa, kan lugnt nosa och ta belöning när den äckliga sprutflaskan med man-balsam är framme och har fattat target redan. Har tränat ca 3-4 min i 2 dagar sen fattade han!” Pierina

GRATTIS till Susanne Törnqvist, Sara Klein, Ulrika Westholm, Emma Wirblad, Pierina Sundberg.
som har fått ett presentkort hos PLAY LOVE LEARN!

Vill du också ha en häst som ÄLSKAR ATT TRÄNA? Äntligen kan du lära dig att hitta glädje i träningen med Relationsbaserad Hästträning oavsett var du bor i landet med hjälp av vår distanskurs!

Varmt välkomna,
Anne & Joanna
www.relationsträning.se

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This