STIPENDIUM FÖR UNGDOMAR

Är du mellan 13 och 17 år och vill lära dig att träna med Relationsbaserad Hästträning?
Du kan nu söka vårt stipendium för att få en gratis distansutbildning hos oss!


6st ungdomar som kommer att få vår Vägledningstermin Glädjefull träning med personlig vägledning från mars till maj!

 


10st ungdomar kommer att få kursen Njutfull Samvaro som är vår självstudiekurs där du kan ställa frågor till oss via hemsidan!


Vi har skapat detta stipendium för att vi vill dela med oss av vår kunskap om forskningssbaserade områden som hästens känslosystem och kroppsspråk. Vi vill visa ungdomar att det finns olika sätt att träna på, där relationen sätts före prestationen. Ett sätt där vi använder morötter istället för spön. Belöningsbaserad träning framför att visa vem som är ledaren.  Vi vill att fler ska bli medvetna om att  ALLA HÄSTAR KAN ÄLSKA ATT TRÄNA.

Sista ansökningsdag 21 december! De utvalda får beskedet som en julklapp på julafton! <3

Vet du en ungdom som älskar sin häst för den underbara individ den är och som skulle bli glad för att få detta i julklapp?
DELA GÄRNA!

Längst ner hittar du informtion om vad som ingår.

Vad ingår i stipendiet?

För de ungdomar som får vår  Vägledningstermin Glädjefull träning med personlig vägledning, ingår kursen Njutfull Samvaro som de får tillgång till från och med julafton. Vi kommer bjuda in ungdomarna till en enskild Facebookgrupp där de kommer att dela med sig av sina upptäcker och funderingar. Det är även där deltagarna kommer att lägga upp videor som vi kan guida dem utifrån. Riktlinjen är att deltagaren skickar in en video på 5 min per vecka. Tidsåtgången är inte mycket större än den tid ungdomen redan spenderar i stallet då en del av träningen som redan sker kommer att ersättas med kursens övningar.

Vi önskar att hästen har kollats av en fysioterapeut under de senaste tre månader innan kursens start och tandläkare under senaste året. Kursen kommer inte att vara fysiskt krävande av hästen, utan vi vill säkerställa att hästen inte har ont någonstans för att träningen ska vara etisk och effektiv.

De ungdomarna som får Njutfull Samvaro kommer själva få tillgång till kursen från julafton och kommer med största sannolikhet hinna läsa klart den under jullovet men den går också att spridas över längre tid än så.

Självklart är våra övningar alltid utformande med säkerheten i första hand. Men ungdomens vårdnadshavare bär det yttersta ansvaret för ungdomen och hästen.

 

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This