Om du har bestämt dig för att det inte ska funka, så kommer det såklart inte att fungera, precis som vi skrev förra veckan. ”Oavsett om du säger att du kan, eller inte kan, så har du rätt”.
Många gånger är det kanske inte ens helt vårt egna fel att vi har förutfattade meningar, för åsikter det är många hästägare bra att uttala sig om. Ibland är det inte ens av egna erfarenheter utan om saker man sett 5 sekunder av eller hört från någon annan. Tänk på det, varför tror du som du tror om vissa saker?
Kan det vara för att det utmanar din självbild och gör att du känner dig DÅLIG?
Ingen vill vara nybörjare, obekväm och osäker på ny mark, samtidigt kan det leda till något extraordinärt.

Underskatta aldrig möjligheten för saker att förbättras på vis du kan ännu inte kan föreställa dig.
Efter att Joanna delat med sig av sina framgångssagor efter att ha använt klicker med hennes omotiverade hästar så blev Anne själv sugen på att testa. Här kommer Annes egna ord om att testa något vi båda tidigare förkastat.

“Jag har länge känt ett motstånd till att börja klickerträna. Kanske mest för att jag har sett exempel på unga tjejer och frustrerade ponnysar som lär sig massa ovanor, viftar med benen i tid och otid och inte har hyffs kring godiset.

Jag har aldrig heller känt mig sugen till att lära min häst *trick*, vad ska jag ha det till?
Varför ska min häst stegra eller buga?

Men eftersom jag under en ganska lång tid har känt att jag har fastnat med Stjärnan så var jag till slut rätt pigg på att prova något annat, speciellt eftersom jag inte kunde rida än pga av graviditet.

JAG ÄR SÅ GLAD ATT JAG VÅGADE PROVA!

Jag har nu lärt mig hur jag ska göra för att hästen inte ska bli exalterad och uppföra sig respektfullt kring godiset och insett att vi båda tycker det är jätteroligt! Stjärnan gnäggar när hon ser mig och VILL SÅ GÄRNA följa med mig och träna. Det bästa är att jag inte måste använda klicker för att lära henne trick, utan jag kan använda klickern för att förstärka allt ifrån kontakt och avslappning till vardagliga saker och styrkeövningar. Nu är jag mycket mer motiverad till att gå ut träna med min knepiga häst och jag har nu lättare att skapa ett lyckat pass!”

Har du själv testat något som var ”emot dina principer”? Eller har du vågar testa något ingen annan tror på? Berätta gärna din historia och hjälp oss sprida mer kärlek och förståelse i hästvärlden!

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This