Varmt välkommen till vägledningsterminen!

Under denna termin kommer vi att titta på vad som är Glädjefull Träning för just dig och din häst. Vi fördjupar oss i belöningsbaserade och forskningsbaserade koncept kring träningen med hästar, som resulterar i en bättre relation mellan hästen och människan. Informationen kan upplevas som raka motsatsen till det du lärt dig tidigare. En förutsättning för att få ut så mycket som möjligt är att ta in informationen med en öppen attityd och en villighet till förändring. Resultatet i träningen och relationen till hästen beror ofta på våra egna sanningar och tankemönster.

Genom träningsmetoderna du får ta del av har vi fått våra hästar att glatt springa fram till oss i hagen, de vill inte avsluta träningspassen på ridbanan, de bjuder på avancerade rörelser och vill frivilligt umgås med oss så fort det finns möjlighet. De väljer oss framför mat, gräs och till och med tryggheten hos andra hästar !

I denna kurs kommer vi att uppmana dig till att utforska nya sätt att umgås med din häst. Alla ändringar i hästens rutiner kan innebära att hästen beter sig på ett nytt sätt och du kan när som helst under tidens gång bestämma dig för att inte utföra en eller flera övningar. Det är helt upp till dig HUR du vill göra och OM du vill följa våra råd.

Alla hästar kan bli rädda, vara oförutsägbara och till och med farliga för människor, så vi uppmanar dig därför att ta fullt ansvar för din säkerhet och själv känna till dina gränser.

Vi förväntar oss att du noga tänker igenom hur just du vill att relationen till din häst ska se ut.

Detta material får endast användas för eget bruk, all kopiering utan författarnas godkännande är inte tillåtet. Om det är något ur materialet som du vill använda själv, så var snäll och fråga oss först, vi kanske säger “ja, inget problem!”.

Under kursens gång kommer vi, Joanna och Anne, berätta om vår syn på träning utifrån ett etiskt perspektiv. Kursinnehållet har som syfte att komplettera, inte ersätta, riktlinjer från din veterinär eller andra legitimerade yrkesmän.

Innan du påbörjar övningarna som beskrivs i den här kursen, var noga med att din häst är fysiskt och mentalt frisk, ta inga risker bortom din – eller din hästs – nivå, erfarenhet, förmåga, träning och komfort. Om din häst har fysiska eller beteendemässiga problem är det viktigt att du berättar det för oss vid din vägledning.

Vi kan inte ge några garantier med hänsyn till innehållet i denna kurs förutom att ni förhoppningsvis kommer att ha roligt tillsammans!
Genom att fortsätta läsa kursen, godkänner du författarnas friskrivning från ansvar.

Det vi kan garantera är att det du kommer läsa i denna kurs kommer att ge dig nya ideér och bekräfta dina egna tankar och erfarenheter kring glädjefull träning!

Men först och främst vill vi att du SLAPPNAR AV, detta är ditt viktigaste jobb under denna terminen. Stressa inte, oroa dig inte, försök inte att analysera allting som händer. Vi kommer i denna kurs beskriva och förklara hur VI ser på hästträning. Försök att låta bli att jämföra dig och din häst med det vi beskriver i texterna eller det du kommer se på filmerna.

Detta är DIN relation till din häst, den får se ut och vara precis så som den är.

You got this!

Ha en fantastisk termin med din häst!
Anne och Joanna

Du har läst

Åsikt, fundering eller fråga?

4 Kommentarer
    • Hej Kan du berätta mer om vad som händer? Kommer du till någon sida och står det något där? Jag kan inte hitta vad som går fel i nuläget.

Skicka en kommentar

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This