Rörelseglädje – med hjälp av gräs

Detta är en övning som specifikt riktar sig till hästen som saknar rörelseglädje, som saknar lusten till att röra sig och speciellt i andra gångarter än långsam skritt. Det är viktigt att du och din häst är väl införstådd i övningen Samarbete med hjälp av gräs, alltså där vi använder oss av varsågod-signalen och hästen villigt erbjuder skritt när vi ber den sluta äta.

I filmen nedan kommer ni alltså höra Joanna referera till Samarbetsövningen som “steg ett” och denna övning som “steg två” då det är samma övning men med höjda kriterier.

Självklart är denna övning mycket förberedande för ridning! Den går att utföra uppsuttet direkt, MEN, vi har som ryttare många reflexer som i denna övning behöver vara medvetna om och låta bli att utföra, som till exempel skillnaden på en drivande sits och en öppen och tillåtande sits. Vad gör din kropp automatiskt när din häst stanna? – Då du inte tänkte att den skulle stanna?

Just därför är det lättare att utföra denna övning ifrån marken först, då finns en stor chans att hästen känner igen den vilket gör det mycket lättare för er att lyckas även uppsuttet!

 

Du har läst

Åsikt, fundering eller fråga?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Innehållsförteckning

Nästa steg

Åsikt, fundering eller fråga?

0 kommentarer

Skicka en kommentar