Ge din häst kontroll och få snabbare resultat!

Detta är en utav Annes stora AHA-upplevelser. “Jag hade precis fått hem hästen Alfons och han har lindrigt eksem så han behövde sprayas med insektsmedel. Jag började spraya lite i boxen och klickade och gav godis efter varje gång. Alfons hade svårt att stå still och tyckte det hela var jobbigt, men det gick att spraya honom. Men det blev inte bättre trots frekventa förstärkningar med godis. Så istället gav jag honom en JA-knapp, så han hade möjlighet att starta sprayandet eller låta bli.

När Alfons lärde sig att han hade kontroll över situationen och att jag aldrig skulle spraya när han inte tryckte på knappen, blev det en stor förändring. Han tyckte fortfarande att självaste sprayen var lite jobbig (man ser hans lugnande signaler på videon: öron halvvägs bak, höjt huvud, spänd i kroppen), men han står stilla, är delaktig och fortsätter trycka på knappen. Det finns även ett hönät precis intill som han kan välja istället, ifall han vill ta en paus. Emellanåt valde han att ta någon tuss med hö, men snabbt var han tillbaka och ville fortsätta med sprayflaskan!

Vill du lära dig hur en JA-knapp tränas in och varför det är så viktigt för hästens välfärd? Vill du också ha en häst som ÄLSKAR ATT TRÄNA? Äntligen kan du lära dig att hitta glädje i träningen med Relationsbaserad Hästträning oavsett var du bor i landet med hjälp av vår distanskurs med personlig vägledning!

Varmt välkomna,
Anne & Joanna

Start target from Joanna Nieznaj on Vimeo.