đŸ„• Börja hĂ€r

Avsnitt mĂ€rkta med en morot đŸ„•Â  Ă€r tillgĂ€ngliga som gratis utdrag. 

MÀnniskor och hÀstar har alla olika behov, olika förvÀntningar i livet och olika sÀtt att kommunicera. Tillsammans vill vi nÄgot: trÀna, utvecklas och spendera tid ihop. Vissa har tydliga, stora mÄl och andra vill mest ha roligt tillsammans. Vissa hÀstar fullkomligt Àlskar allt vi gör tillsammans och andra gÄr inte att fÄnga i hagen och Àr skeptiska till allt nytt.

I denna e-bok vill vi fördjupa oss i hÀstens behov, kÀnslor och kommunikation. Vi kommer att undersöka hur hÀsten kommunicerar med sina signaler, hur den visar sina kÀnslor och pÄ vilka sÀtt vi kan göra sÄ att hÀsten upplever positiva kÀnslor tillsammans med oss. Med hjÀlp utav beteendeanalys kommer vi lyfta fram problemlösning pÄ ett helt nytt sÀtt. Till sist sÄ avslutar vi med en introduktion till belöningsbaserad trÀning och hur det pÄverkar just hÀstens kÀnslor i trÀningen.

VÄr förhoppning Àr att fördjupa dina kunskaper om hÀsten och dÀrmed kunna se med empati till olika problem som kan uppstÄ. Vi hoppas att du kommer att fundera över vÀrderingar, Äsikter och regler som du har kring hÀsten och hÀsttrÀningen. SÄ att du kan agera precis sÄ att det kÀnns rÀtt för dig. 

I denna e-bok kommer vi att uppmana dig att utforska nya sÀtt att umgÄs med din hÀst. Alla Àndringar i hÀstens rutiner kan innebÀra att hÀsten beter sig pÄ ett nytt sÀtt och du kan nÀr som helst under tidens gÄng bestÀmma dig för att inte utföra en eller flera övningar. Det Àr helt upp till dig HUR du vill göra och OM du vill följa vÄra rÄd.

Vi förvÀntar oss att du noga tÀnker igenom hur just du vill att relationen till din hÀst ska se ut.

Informationen kan upplevas som raka motsatsen till det du lÀrt dig tidigare. En förutsÀttning för att fÄ ut sÄ mycket som möjligt utav kursen Àr att ta in informationen med en öppen attityd och en villighet till förÀndring. Resultatet i trÀningen och relationen till hÀsten beror ofta pÄ vÄra egna sanningar och tankemönster.

Det Àr sant att desto mer vi lÀr oss, desto mer vi inser att vi Ànnu har fler saker kvar att lÀra oss. SÄ dÀrför hoppas vi sÄklart att denna e-bok lockar dig till att vilja fördjupa dig Ànnu mer i hÀstens vÀrld. 

NÀr vi fÄr en djupare förstÄelse för hÀstens behov och kÀnslor blir det lÀttare att skapa en ömsesidig, vÀrdefull relation tillsammans. En sÄdan relation som bÄde hÀsten och mÀnniskan drömmer om!  

I denna bok kommer vi, Joanna och Anne, att introducera dig till vÄr syn pÄ trÀning utifrÄn ett etiskt perspektiv.

Varmt lycka till!
Anne & Joanna

 

HÀr kommer en podd dÀr Anne gÀstar Equipodden och berÀttar om RH.

Informationen i denna e-bok kommer dels frÄn forskning och litteratur inom Àmnet och dels frÄn vÄr egen erfarenhet som hÀsttrÀnare och instruktörer. Vid varje kapitel finns ett avsnitt med fördjupning och referenser. 

Innan du pĂ„börjar övningarna som beskrivs i den hĂ€r e-boken, var noga med att din hĂ€st Ă€r fysiskt och mentalt frisk, ta inga risker bortom din – eller din hĂ€sts – nivĂ„, erfarenhet, förmĂ„ga, trĂ€ning och komfort.

Vi kan inte ge nÄgra garantier med hÀnsyn till innehÄllet i denna e-bok, förutom att ni förhoppningsvis kommer att ha roligt tillsammans!

Genom att fortsÀtta lÀsa boken, godkÀnner du författarnas friskrivning frÄn ansvar.

Detta material fÄr endast anvÀndas för eget bruk, kopiering utan författarnas godkÀnnande Àr inte tillÄtet.

Du har lÀst

Åsikt, fundering eller frĂ„ga?

5 Kommentarer
  1. Tydligt beskrivet hur man börjar, samt en bra överblick pĂ„ vad RB innebĂ€r, för mig Ă€r det inte bara ett trĂ€nings sĂ€tt utan mer ett förhĂ„llningssĂ€tt till alla djur. Tack 😊

Skicka en kommentar

InnehÄlls förteckning

InnehÄllsförteckning

Du har lÀst

av Eboken

Åsikt, fundering eller frĂ„ga?

5 Kommentarer
  1. Tydligt beskrivet hur man börjar, samt en bra överblick pĂ„ vad RB innebĂ€r, för mig Ă€r det inte bara ett trĂ€nings sĂ€tt utan mer ett förhĂ„llningssĂ€tt till alla djur. Tack 😊

Skicka en kommentar

Du har inga produkter i varukorgen.

Share This