Börja här

Människor och hästar har alla olika behov, olika förväntningar i livet och olika sätt att kommunicera. Tillsammans vill vi något: träna, utvecklas och spendera tid ihop. Vissa har tydliga, stora mål och andra vill mest ha roligt tillsammans. Vissa hästar fullkomligt älskar allt vi gör tillsammans och andra går inte att fånga i hagen och är skeptiska till allt nytt.

I denna e-bok vill vi fördjupa oss i hästens behov, känslor och kommunikation. Vi kommer att undersöka hur hästen kommunicerar med sina signaler, hur den visar sina känslor och på vilka sätt vi kan göra så att hästen upplever positiva känslor tillsammans med oss. Med hjälp utav beteendeanalys kommer vi lyfta fram problemlösning på ett helt nytt sätt. Till sist så avslutar vi med en introduktion till belöningsbaserad träning och hur det påverkar just hästens känslor i träningen.

Vår förhoppning är att fördjupa dina kunskaper om hästen och därmed kunna se med empati till olika problem som kan uppstå. Vi hoppas att du kommer att fundera över värderingar, åsikter och regler som du har kring hästen och hästträningen. Så att du kan agera precis så att det känns rätt för dig. 

I denna e-bok kommer vi att uppmana dig att utforska nya sätt att umgås med din häst. Alla ändringar i hästens rutiner kan innebära att hästen beter sig på ett nytt sätt och du kan när som helst under tidens gång bestämma dig för att inte utföra en eller flera övningar. Det är helt upp till dig HUR du vill göra och OM du vill följa våra råd.

Vi förväntar oss att du noga tänker igenom hur just du vill att relationen till din häst ska se ut.

Informationen kan upplevas som raka motsatsen till det du lärt dig tidigare. En förutsättning för att få ut så mycket som möjligt utav kursen är att ta in informationen med en öppen attityd och en villighet till förändring. Resultatet i träningen och relationen till hästen beror ofta på våra egna sanningar och tankemönster.

Det är sant att desto mer vi lär oss, desto mer vi inser att vi ännu har fler saker kvar att lära oss. Så därför hoppas vi såklart att denna e-bok lockar dig till att vilja fördjupa dig ännu mer i hästens värld. 

När vi får en djupare förståelse för hästens behov och känslor blir det lättare att skapa en ömsesidig, värdefull relation tillsammans. En sådan relation som både hästen och människan drömmer om!  

I denna bok kommer vi, Joanna och Anne, att introducera dig till vår syn på träning utifrån ett etiskt perspektiv.

Varmt lycka till!
Anne & Joanna

 

Här kommer en podd där Anne gästar Equipodden och berättar om RH.

Informationen i denna e-bok kommer dels från forskning och litteratur inom ämnet och dels från vår egen erfarenhet som hästtränare och instruktörer. Vid varje kapitel finns ett avsnitt med fördjupning och referenser. 

Innan du påbörjar övningarna som beskrivs i den här e-boken, var noga med att din häst är fysiskt och mentalt frisk, ta inga risker bortom din – eller din hästs – nivå, erfarenhet, förmåga, träning och komfort.

Vi kan inte ge några garantier med hänsyn till innehållet i denna e-bok, förutom att ni förhoppningsvis kommer att ha roligt tillsammans!

Genom att fortsätta läsa boken, godkänner du författarnas friskrivning från ansvar.

Detta material får endast användas för eget bruk, kopiering utan författarnas godkännande är inte tillåtet.

Åsikt, fundering eller fråga?

6 Kommentarer
  1. Tydligt beskrivet hur man börjar, samt en bra överblick på vad RB innebär, för mig är det inte bara ett tränings sätt utan mer ett förhållningssätt till alla djur. Tack 😊

Skicka en kommentar

Innehålls förteckning

Innehållsförteckning

Du har läst

av Eboken

Åsikt, fundering eller fråga?

6 Kommentarer
  1. Tydligt beskrivet hur man börjar, samt en bra överblick på vad RB innebär, för mig är det inte bara ett tränings sätt utan mer ett förhållningssätt till alla djur. Tack 😊

Skicka en kommentar